Friday 1 November 2019



Photo Scavenger Hunt 


Завдання вчителя англійської мови, який проводить заняття для вихованців літнього пришкільного англомовного табору, – спонукнути дітей використовувати англійську мову, отриманий ними впродовж навчання у школі лексичний та граматичний матеріал, у реальному житті, умовах, віддалених від парт, підручників та шкільних кабінетів, та максимально сприяючих їхньому відпочинку. Для веселого, активного, корисного проведення часу у колі друзів, на вулиці або у приміщенні найкраще підходить ігровий метод. Серед безлічі видів ігрового спілкування англійською хочеться відокремити  Photo Scavenger Hunt.
Photo Scavenger Hunt – фотополювання, фотоквест, фотобатл. Цей вид діяльності передбачає отримання вихованцями табору спеціальних завдань, які необхідно виконати, а результат зафіксувати за допомогою фото або відео.
Враховуючи те, що  гра Photo Scavenger Hunt відноситься до ігор з фіксованими правилами, проведена у парному або груповому форматі, вона також сприяє  формуванню у дітей навичок роботи у команді, почуття відповідальності, вчить взаємодіяти між собою для успішного досягнення певної спільної мети.
Грати у Photo Scavenger Hunt однаково успішно можна з дітьми як початкового, так і середнього шкільного віку. Вчителю або вихователю літнього пришкільного англомовного табору необхідно лише підготувати завдання, зорієнтовані на фізіологічний вік та рівень мовної підготовки вихованців. Наприклад, листок з завданнями для таборят, які закінчили перший клас, доречно складати рідною мовою, інтегруючи у нього вже вивчені ними англомовні слова та конструкціі. Він може містити такі квести:
-          знайдіть і сфотографуйте три предмети, які починаються на літеру «d»;
-          зробіть селфі із дівчинкою, яка одягнута у pink dress;
-          зробіть фото наступних тварин: a bird, a butterfly, a bug.
Для дітей, які вивчають англійську три і більше років, мають мовний рівень A1 і вищє, завдання складаються англійською, є вже більш складними.

Приклади завдань для дітей - учнів 6-7 класу


Фотополювання в діі. Табір "Сонечко", 2019 рік







1 comment:

  1. Interesting, exciting and developing activity. Thank you for sharing!

    ReplyDelete